Σκορδαλιά με κουνουπίδι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό, με λιγότερες θερμίδες αλλά που να θυμίζει και λίγο σκορδαλιά, τότε δοκίμασε αυτήν τη συνταγή.
Θερμίδες: 62 θερμίδες/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδου
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 5φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. cottage cheese με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε κάθε σκελίδα σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και περίχυσε με ελαιόλαδο.
  • Τοποθέτησέ τες στο φούρνο και ψήσε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βράσε μια κατσαρόλα με νερό.
  • Πρόσθεσε μέσα το κουνουπίδι, σκέπασε την κατσαρόλα και βράσε για 10 λεπτά.
  • Έπειτα, στράγγιξε το κουνουπίδι και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Ρίξε το σκόρδο, το κουνουπίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164