Τάρτα σοκολάτας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή χωρίς λιπαρά και ζάχαρη, άκρως φιλική στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 277/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. τρίμμα καρύδας
  • 4κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1/2φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 6κ. σούπας μέλι
  • 2 ώριμα αβοκάντο (τη σάρκα)
  • 1/4φλ. σκόνη κακάο
  • 1κ. σούπας Kahlua
  • 2κ. σούπας γάλα καρύδας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το τρίμμα καρύδας και σόταρέ το για πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Κράτησε στην άκρη μισό φλιτζάνι για το σερβίρισμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε την υπόλοιπη ποσότητα καρύδας, το λάδι καρύδας, το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας μέλι.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά.
  • Πάρε μια πιατέλα για τάρτα, ρίξε μέσα το μείγμα που μόλις έφτιαξες και πίεσέ το στον πάτο και στις άκρες.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το αβοκάντο, το κακάο τις υπόλοιπες πέντε κουταλιές μέλι, το kahlua, το γάλα καρύδας και το αλάτι.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στην τάρτα, πασπάλισε με καρύδα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Βάλε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει και έπειτα χώρισέ την σε 8 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164