Ένα γλυκό που θα σου προσφέρει εξωτική γεύση. Μεταμορφώσαμε το κλασικό cheesecake σε μια light και χωρίς λιπαρά λιχουδιά.
Θερμίδες: 211/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βάση:
- 3κ. σούπας κακάο
- 2/3φλ. καρύδια
- 2/3φλ. χουρμάδες
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 1+1/4 φλ. κάσιους ή macadamias
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4φλ. σιρόπι σφενδάμνου
- 3+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
- 1/4φλ. γάλα καρύδας
- Μια πρέζα αλάτι
- Για την επικάλυψη:
- 2κ. σούπας σκόνη κακάο
- 2+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
- 1κ. σούπας σιρόπι σφενδάμνου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε τα καρύδια σε ένα μπολ με νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν για 6 ώρες.
- Έπειτα, στέγνωσέ τα καλά για να φύγει όλη η υγρασία.
- Βάλε όλα τα υλικά για τη βάση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να αφήσουν τα φυσικά τους έλαια και να είναι κάπως κολλώδη.
- Πάρε ένα ταψάκι για muffins με δέκα θήκες και μοίρασε αναλογικά το μείγμα για τη βάση.
- Πίεσε το μείγμα στον πάτο.
- Ρίξε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τη γέμιση και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
- Μοίρασε ομοιόμορφα τη γέμιση στις 10 θήκες, πάνω από τη βάση.
- Βάλε το ταψί στο ψυγείο.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Όταν κρυώσουν τα cheesecake βούτηξε την κορυφή τους μέσα στη σοκολάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ