Τσουχτερό κρύο: Φυσικοί τρόποι να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος

Και ξαφνικά ο υδράργυρος έπεσε. Η θερμοκρασία ακουμπά τις χαμηλότερες τιμές της για φέτος και ο χειμώνας μπήκε και επίσημα στην καθημερινότητα μας. Πρέπει να ντυθείς καλά και να προσέχεις. Για να αποφεύγεις το κρυολόγημα, που το τελευταίο διάστημα σαν πολύ σε γυροφέρνει, και να αισθάνεσαι ζεστή. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικούς φυσικούς τρόπους για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος, τόσο μέσω της διατροφής όσο και της άσκησης. Για τσέκαρε…

Βάλε τα αποξηραμένα φρούτα στα σνακ σου
Μπορεί έξω να κάνει κρύο, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι παρεκκλίνουμε από το φετινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να αποκτήσουμε την καλύτερη εκδοχή τους εαυτού μας. Η πορεία προς το σωστό αδυνάτισμα καλά κρατεί. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι το σνακ που υπάρχει πάντα στον πάγκο της κουζίνας. Γιατί, έχουν υπέροχη γεύση και μπορείς να το απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας. Αν σου αρέσουν τα αποξηραμένα βερίκοκα ή σύκα, τότε ετοιμάσου να ξεπεράσεις το τρέμουλο της στιγμής, αλλά και να προσφέρεις στο σώμα ενέργεια, προκειμένου να συνεχίσεις τις δουλειές, χωρίς καμία διακοπή.

Κάνε τα φαγητά σου λίγο πιο πικάντικα και… Spice It Up!
Κανέλα, κύμινο, μοσχοκάρυδο, ginger. Κάπως έτσι το φαγητό σου αποκτά γεύση και το σώμα σου ζέστη. Ναι, καλά κατάλαβες. Όλα αυτά τα αγαπημένα μπαχαρικά είναι ό,τι πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να ζεσταθούμε. Άσε που τα μπαχαρικά διεγείρουν γλυκά το μεταβολισμό σου και επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης λίπους. Για αυτό, Make It Spicy!

Κάνε τις ασκήσεις σου!
Κρύο και προπόνηση πάνε μαζί. Ακόμα και αν σου φαίνεται οξύμωρο ή δεν έχεις όρεξη να σηκωθείς από τον χουχουλιάρικο καναπέ σου και να κατευθυνθείς προς το γυμναστήριο. Υπάρχει λύση. Ντύσου καλά, πρόσεξε το ζευγάρι παπούτσια που θα επιλέξεις και απόλαυσε ένα αργό περπάτημα στους δρόμους της πόλης ή απλά δοκίμασε στο σπίτι ένα από τα σετ ασκήσεων που μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα μαζί σου

Μην ξεχνάς το νερό!
Αν δεν είναι το αγαπημένο σου ρόφημα ούτε το καλοκαίρι που μπορεί να έχουμε και 40άρια, τότε σίγουρα αυτές τις ημέρες θα έχεις ξεχάσει την ύπαρξη του. Error! Το μυστικό για να ενεργοποιείς λίγο πιο συχνά τον μεταβολισμό, αλλά και να ενυδατώνεις εσωτερικά τον οργανισμό και το δέρμα σου κρύβεται σε εκείνο το ποτήρι νερό που όλο αφήνεις για αργότερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα μας εξακολουθεί να χάνει υγρά – τα οποία πρέπει να αναπληρώσεις – ακόμα και όταν έξω κάνει πολικό κρύο. Για αυτό, ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι και ξεκινάμε!

Απόλαυσε τη σουπίτσα σου!
Είναι σχετικά εύκολη να τη φτιάξεις και το σημαντικότερο: μπορείς να την ετοιμάσεις σε όποια παραλλαγή θες. Με βασικό συστατικό το μπρόκολο, το σπανάκι, το καρότο, την κολοκύθα, το αβοκάντο, ακόμα και το κρεμμύδι. Θα προσφέρεις στον οργανισμό σου βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ την ίδια στιγμή θα ανεβάσεις τη θερμοκρασία στα ύψη.

Πιες ένα ζεστό ρόφημα!
Ζεστό κακάο, λουίζα, τίλιο, χαμομήλι, τσάι. Όποιο και να επιλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγα λεπτά θα νιώσεις ένα κυμά θερμότητας να σε διαπερνά, ενώ αν απομακρύνεις το κακάο θα αποκτήσεις και επίπεδη κοιλιά, αφού τα βότανα είναι διουρητικά. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164