Αυτές τις μέρες το χοιρινό έχει την τιμητική του. Για τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ανήμερα στο γιορτινό τραπέζι, αλλά και όσο περιμένεις την Πρωτοχρονιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό
- 16 δαμάσκηνα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι
- Χυμός από 4 πορτοκάλια
- Λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κόβεις το κρέας σε κομμάτια και το θωρακίζεις για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο να σοταριστεί. Προσθέτεις τα κομμάτια από το κρέας, σοτάροντας για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνεις με το κρασί και πρόσθεσε το αλεύρι, ανακινώντας να πάει παντού. Τέλος, ρίχνεις λίγο νεράκι για να αραιώσεις το μείγμα σου.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνεις. Αφήνει να βράσει για 25 – 30 λεπτά.
- Αφού μαλακώσει το κρέας σου, πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και συνέχισε να σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ