Τούρτα από κρέπες με κρέμα και φράουλα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό που μυρίζει Άνοιξη. Έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά.

Θερμίδες: 182/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τις κρέπες:
  • 1+3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1κ. γλυκού λάδι
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4κ.σούπας ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
  • 1φλ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
  • 1/3φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 4κ.σούπας ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 450γρ. φρέσκες φράουλες
  • 1/2κ. σούπας στέβια

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τις κρέπες:
  • Σε μπλέντερ, χτύπησε το γάλα, το ασπράδι αυγού, το αυγό, το λάδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε τα δύο είδη αλεύρι και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε 1/4 του φλιτζανιού ζύμη στο τηγάνι και στροβίλισε ελαφρώς το σκεύος για να σχηματιστεί μια λεπτή, ομοιόμορφη επίστρωση στο κάτω μέρος του τηγανιού.
  • Μαγείρεψε για 1 έως 2 λεπτά.
  • Γύρισε απαλά με μια σπάτουλα την κρέπα και μαγείρεψε τη δεύτερη πλευρά για περίπου 1 λεπτό.
  • Επανέλαβε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, ρίξε τη σαντιγί, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτύπησε για περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα και το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά.
  • Κόψε στη μέση τις φράουλες και άφησε μερικές στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Τοποθέτησε μια κρέπα σε μια καθαρή πλάκα.
  • Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, άπλωσε ένα λεπτό στρώμα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) γεμίσματος στη κρέπα.
  • Επανέλαβε, προσθέτοντας ένα στρώμα φραουλών κάθε 4-5 κρέπες.
  • Άπλωσε στην κορυφή λίγη κρέμα και πρόσθεσε μερικές φράουλες.
  • Αν θες μπορείς να πασπαλίσεις και λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Κόψε την τούρτα σε 12 κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164