Μια γευστική σαλάτα με φακές που καταναλώνεται κρύα. Απόλαυσέ την το μεσημέρι και λάβε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να επιβαρύνεις τα κιλά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 253/ μερίδα
Συστατικά
- 1φλ. φακές
- 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1κ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
- Χυμός 1 λεμονιού
- 2κ. σούπας ξύδι
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο χοντρό αλάτι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/4φλ. χοντροκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις φακές μέχρι να είναι έτοιμες (περίπου 25 λεπτά).
- Στράγγιξέ τες, τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ και άφησέ τες στην άκρη.
- Σε μικρότερο μπολ, χτύπησε μαζί τις δύο μουστάρδες, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο και μια πρέζα χοντρό αλάτι.
- Πρόσθεσε τη βινεγκρέτ που μόλις έφτιαξες μέσα στις φακές μαζί με το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό.
- Προσαρμόστε τη σαλάτα σε γεύση με αλάτι και περισσότερο λεμόνι ή ελαιόλαδο, αν θέλετε.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ