Το κυρίως γεύμα σου λαμβάνει εξωτική γεύση. Η καρύδα και το κάρυ θα σε ταξιδέψουν σε άλλη χώρα ενώ ταυτόχρονα θα σου προσφέρουν ιδιαίτερη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 280/ μερίδα
Συστατικά
- 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2κ. γλυκού φρέσκο κύμινο
- 1-1/2 κουταλιές της σούπας garam masala (μπαχαρικό)
- 2κ. γλυκού κάρυ
- 1/2 κρεμμύδι, κιμά
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 2/3φλ. νερό
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- Αλάτι για τη γεύση
- 2φλ. ρύζι μαγειρεμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κύμινο, το garam masala και το κάρυ και ανακάτεψε καλά, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
- Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Πρόσθεσε την ντομάτα, το κόλιαντρο, το γάλα καρύδας και το νερό.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά και κάλυψε την κατσαρόλα.
- Άφησέ τα να σιγοβράσουν σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, (περίπου 30 λεπτά).
- Πρόσθεσε τις πατάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σιγόβρασε με κλειστή κατσαρόλα για επιπλέον 10 λεπτά, ή έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές.
- Μοίρασε το ρύζι σε 6 πιάτα και σέρβιρε από ένα μπούτι κοτόπουλο μαζί με σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ