Μια απολαυστική και γλυκιά συνταγή με ίγες θερμίδες. Θα γίνει η αγαπημένη σου απόλαυση χωρίς τύψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 281/ μερίδα
Συστατικά
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για τάρτα
- Για τη γέμιση:
- 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2φλ. ζάχαρη
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 3/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 3/4φλ. γάλα καρύδας
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Γα την επικάλυψη:
- Μούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στρώσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτα με διάμετρο 25εκ.
- Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Συνδύασε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ζέστανε το γάλα και το γάλα καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μικρή κατσαρόλα έως 180 ° ή μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες.
- Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σ’υρμα.
- Τοποθέτησε το μείγμα στο τηγάνι.
- Μαγείρεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει παχύρρευστο (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαίρεσε από το μάτι.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Τοποθέτησε το μπολ σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο με πάγο για 10 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αφαίρεσε το μπολ από τον πάγο και πρόσθεσε τα εκχυλίσματα.
- Ρίξε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και βάλε την στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Σέρβιρε από ένα κομμάτι σε 10 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ