Τάρτα με κρέμα καρύδας και μούρα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια απολαυστική και γλυκιά συνταγή με ίγες θερμίδες. Θα γίνει η αγαπημένη σου απόλαυση χωρίς τύψεις.

Θερμίδες: 281/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • Για τη γέμιση:
  • 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2φλ. ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 3/4φλ. γάλα καρύδας
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Γα την επικάλυψη:
  • Μούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Στρώσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτα με διάμετρο 25εκ.
  • Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Συνδύασε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ζέστανε το γάλα και το γάλα καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μικρή κατσαρόλα έως 180 ° ή μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σ’υρμα.
  • Τοποθέτησε το μείγμα στο τηγάνι.
  • Μαγείρεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει παχύρρευστο (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφαίρεσε από το μάτι.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Τοποθέτησε το μπολ σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο με πάγο για 10 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Αφαίρεσε το μπολ από τον πάγο και πρόσθεσε τα εκχυλίσματα.
  • Ρίξε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και βάλε την στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Σέρβιρε από ένα κομμάτι σε 10 πιάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164