Γευστικό κέικ με ζουμερό εσωτερικό και τραγανή κρούστα. Μπορείς να το απολαύσεις σαν πρωινό με γάλα, καφέ ή κέικ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 298/ μερίδα
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 2+1/3φλ. αλεύρι ολικής
- 1/2κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. σούπας κανέλα
- 1/2κ. γλυκού σόδα ψησίματος
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/3φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- 4κ. σούπας σαμπάνια με γεύση φράουλα
- Ξύσμα από τα 3/4 ενός πορτοκαλιού
- 1/3φλ. σαμπάνιας
- Για την κρούστα:
- 3/4φλ. βρώμη
- 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/4φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πάρε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκατοστών, άπλωσε μέσα μια λαδόκολλα και στις άκρες λάδι καρύδας.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε μαζί το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα, χτύπησε μαζί το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας, τη σαμπάνια με γεύση φράουλα και το ξύσμα, μέχρι να συνδυαστούν καλά (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
- Ρίξε την κλασική σαμπάνια μέσα και χτύπησε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
- Ρίξε τα ξηρά συστατικά του κέικ μέσα στα υγρά συστατικά και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ρίξε το μείγμα μέσα στο στρογγυλό ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε μαζί τη βρώμη και τη ζάχαρη.
- Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας και χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να το ανακατέψεις καλά. Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω από το κέικ, πιέζοντάς το ελαφρώς με το χέρι.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 38-40 λεπτά περίπου.
- Όταν βγει το κέικ από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει λίγο, βγάλε το από τη φόρμα και κόψε το σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ