Μια απολαυστική και δροσερή συνταγή που θα μειώσει την επιθυμία σου για γλυκό. Απόλαυσέ την το πρωί με γάλα ή το απόγευμα σαν σνακ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 80/ μερίδα
Συστατικά
- 220γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2φλ. αβοκάντο πολτοποιημένο
- 1/3φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2κ. σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Για την επικάλυψη:
- 280γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτύπησε το τυρί κρέμα, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
- Πρόσθεσε το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
- Ρίξε μέσα την κουβερτούρα και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. και ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθέτησε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Έπειτα αφαίρεσε το ταψί από το ψυγείο και ξύσε το μείγμα με μια κουτάλα.
- Πλάσε με τα χέρια 24 μπάλες.
- Βάλε τις μπάλες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
- Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βούτηξε μέσα τις μπάλες.
- Άφησε τα τρουφάκια να κρυώσουν στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ