Μια απολαυστική συνταγή που δεν θα πίστευες ποτέ ότι είναι χαμηλή σε θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 189/ μερίδα
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 2/3φλ. αλεύρι
- 1/3φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3/4κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 6κ. σούπας ζάχαρη
- 1/4φλ. ζάχαρη μαύρη
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2κ. σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2κ. σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1κ. σούπας εσπρέσσο
- 1/4φλ. βραστό νερό
- Για τη γέμιση:
- 115ml. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά , σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Για τα κέικ χτύπησε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κάνε ένα πηγάδι στο κέντρο του μίγματος.
- Πρόσθεσε μέσα τη λευκή και καστανή ζάχαρη, το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια.
- Ανακάτεψέ τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
- Ανακάτεψε το στιγμιαίο εσπρέσο στο βραστό νερό.
- Ανακάτεψέ το με το υπόλοιπο μείγμα.
- Μοίρασε το μείγμα σε 10 φορμάκια.
- Για τη γέμιση συνδύασε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
- Μοίρασε αυτό το μείγμα στο εσωτερικό το κέικ (με ένα κουταλάκι) και με μια οδοντογλυφίδα ανακάτεψε στο κέντρο.
- Ψήσε για 16 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ