Χορταστική, light και άκρως γευστική. Αυτή η σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο σου μεσημεριανό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 271/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας κομμένο σε κύβους
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα
- 1/4φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2κ. σούπας χυμό λάιμ
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- Για τις πατάτες:
- 900γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα.
- Πρόσθεσε από πάνω το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι
- Βάλε τις πατάτες στο φούρνο και ψήσε για 25-30 λεπτά.
- Άφησέ τες στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το μπέικον και σόταρε για 6-8 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε το αβοκάντο.
- Ρίξε μέσα και ανακάτεψε το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε τις πατάτες και ανακάτεψε.
- Μοίρασε σε 8 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ