Μια συνταγή που θα σου θυμίσει νησί. Τα θαλασσινά προσφέρουν άπλετη γεύση στα μακαρόνια και φυσικά λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 269/ μερίδα
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 φιλέτα γαύρου
- 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 400γρ. κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες
- 1+1/2κ. σούπας κάπαρι
- 3κ. σούπας ελιές
- 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1+1/2κ. σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- 250γρ. άβραστα σπαγγέτι
- 10 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πρόσθεσε το σκόρδο, το πιπέρι και τα φιλέτα του γαύρου.
- Σόταρε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια πάρε τις ντομάτες από την κονσέρβα, συνθλίβοντάς τες με τα χέρια καθώς τις προσθέτεις στο τηγάνι.
- Ρίξε το χυμό από την κονσέρβα στο τηγάνι.
- Ανακάτεψε τις ντομάτες και πρόσθεσε την κάπαρη, τις ελιές, το μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
- Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, άφησέ τα για 2 λεπτά μέχρι να δέσουν με τη σάλτσα και μοίρασε σε 2 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ