Η σκέψη για αποτοξίνωση αρχίζει να πρωταγωνιστεί στο μυαλό σου. Θες κάτι που θα “καθαρίσει” τον οργανισμό σου, θα απομακρύνει τις τοξίνες και θα σε χορτάσει. Αυτή η σαλάτα είναι το καλύτερο καλωσόρισμα της νέας χρονιάς. Ζεστή, χορταστική και με λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι και την ουρά
- Μία κονσέρβα λευκά φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο + μία κουταλιά της σούπας έξτρα
- 1 μικρό λευκό κρεμμυδάκι λιωμένο
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 1/4 του φλιτζανιού ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλύνε καλά και στράγγισε το σπανάκι. Στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
- Στρώσε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα.
- Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και βάλ’ τες στο τηγάνι μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθούν τα φασόλια, περίπου 1 λεπτό.
- Άπλωσε τις γαρίδες και τα φασόλια πάνω στο “στρώμα” από το σπανάκι.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξε την μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίξε το κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε τη μουστάρδα και το ξύδι, ανακάτεψε και ρίξε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.
- Αλατοπιπέρωσε το dressing και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ