Η βρώμη αντικαθιστά τον κιμά και δημιουργεί γευστικά μπιφτέκια για burgers.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 298/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σος:
- 3+1/2κ. σούπας light μαγιονέζα
- 1κ. σούπας κέτσαπ
- Για τα μπιφτέκια:
- 450γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
- 1/2φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 3κ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
- 1 αυγό
- 1κ.ς σούπας κύμινο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. γλυκού σάλτσα τσίλι
- 1/2φλ. βρώμης
- Για την ολοκλήρωση:
- 4 ψωμάκια για burger ολικής αλέσεως
- 1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα πιάτο λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι.
- Ρίξε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο και το σκόρδο και χτύπησέ τα.
- Πρόσθεσε τη βρώμη, έπειτα το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φασόλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Διαχώρισε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάσε 4 μπιφτέκια.
- Βάλε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξουν και να μην διαλυθούν στο ψήσιμο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τα μπιφτέκια, περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μοίρασε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και πρόσθεσε τη σος και το αβοκάντο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ