Ίσως αυτή η συνταγή σου θυμίσει κανελόνια. Είναι όμως ένα ακόμα πιο γευστικό πιάτο που θα σε ενθουσιάσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 185/ μερίδα
Συστατικά
- 1φλ. κόκκινη σάλτσα
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2+1/2φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 280γρ. τομάτες κονκασέ
- 1+1/2φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1/2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/4φλ. νερό
- 8 μεσαίες τορτίγιες ολικής
- 1φλ. τυρί με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε 1/2φλ. σάλτσας στον πάτο ενός ταψιού.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρεμμύδια διαφανή και το σκόρδο να είναι αρωματικό.
- Πρόσθεσε την κολοκύθα, τις τομάτες κονκασέ, τα μαύρα φασόλια, το νερό, το κόλιαντρο, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι.
- Κάλυψε με ένα καπάκι και άφησέ τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η κολοκύθα να είναι τρυφερή (περίπου 30 με 35 λεπτά).
- Μοίρασε τη γέμιση που μόλις έφτιαξες στις τορτίγιες.
- Τύλιξε τις τορτίγιες και τοποθέτησέ τες σε στον πάτο του ταψιού πάνω από τη σάλτσα.
- Πρόσθεσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και το τυρί.
- Ψήσε στο φούρνο περίπου για 10 λεπτά.
- Μοίρασε από μια τορτίγια σε κάθε πιάτο και πασπάλισε με κρεμμυδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ