Ρολάκια κολοκυθιού με τυρί και κόκκινη σάλτσα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

 

Μια light συνταγή που θα σου θυμίσει τα κανελόνια.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (12 φέτες)
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2/3φλ. τριμμένο τυρί ricotta
  • 1/2φλ. τριμμένο τυρί pecorino
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 3/4φλ. κομμένη μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Άπλωσε 1/4φλ. σάλτσα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 33 x 23εκ.
  • Άπλωσε λίγο αλάτι στις δύο πλευρές των κολοκυθιών και ψήσε τα στο φούρνο για 3 λεπτά, μέχρι να είναι εύκαμπτα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε το αυγό και ανακάτεψέ το με τη ricotta, το pecorino, το βασιλικό, το σκόρδο, 1/8 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι.
  • Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στις φέτες κολοκυθιού.
  • Τύλιξε τα κολοκυθάκια σαν ρολάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ρίξε από πάνω την περισσευούμενη σάλτσα και και το τυρί μοτσαρέλα και σκέπασε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
  • Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Μοίρασε σε 3 πιάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164