Γευστική και ιδιαίτερη με μείγμα τυριών και λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 298/ μερίδα
Συστατικά
- 450γρ. σπαγγέτι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 3 κλωνάρια σέλινου
- 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 1 χούφτα σπανάκι
- 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/2κ. αποξηραμένη ρίγανη
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 350γρ. τριμμένο τυρί ricotta
- 2 αυγά χτυπημένα
- 3φλ. σάλτσας ντομάτας
- 1φλ. κομμένη μοτσαρέλα
- Μαϊντανό και παρμεζάνα για επικάλυψη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το σπανάκι και τα καρότα.
- Ρίξε μέσα το βασιλικό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Ανακάτεψε το τυρί ρικότα με τα αυγά.
- Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα αυγά.
- Ρίξε τα σε ένα στρογγυλό ταψί 23εκ.
- Ρίξε από πάνω τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα, κάλυψέ το με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Βγάλε την πίτα από το φούρνο και πασπάλισε με μαϊντανό και παρμεζάνα.
- Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ