Μια αμερικάνικη συνταγή με μια μικρή παραλλαγή που την κάνει πιο healthy.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 296/ μερίδα
Συστατικά
- 340γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1/4φλ. λιωμένο κρεμμύδι
- 1/4φλ. αλεύρι
- 2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2φλ. τριμμένο τσένταρ με λίγα λιπαρά
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- 340γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές
- 2κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4φλ. τρίμμα ψωμιού
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίξε μέσα και το μπρόκολο και μαγείρεψέ το όση ώρα μαγειρεύονται και τα μακαρόνια.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία λιώσε τη μαργαρίνη και σόταρε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Ρίξε μέσα το αλεύρι και ανακάτεψέ το μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αύξησε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι, πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
- Ρίξε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια και το μπρόκολο και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπάλισε με το ψωμί και την παρμεζάνα.
- Ψήσε για 15-20 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και κόψε 8 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ