Παραδοσιακή με μικρές μοντέρνες πινελιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 258/ μερίδα
Συστατικά
- 10 λαζάνια μαγειρεμένα
- 2+1/2φλ. σάλτσα ντομάτας
- 5φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 220γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 420γρ. τυρί ricotta με λίγα λιπαρά
- 1/2φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 αυγό χτυπημένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 85γρ. τυρί μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι σάλτσας σε ένα ταψί 23x33 εκατοστά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ και ψιλόκοψέ το.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το λάδι και σόταρε το σκόρδο.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 5 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 5 λεπτά.
- Βάλε το μείγμα που έχεις στο τηγάνι και σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με πιπέρι, αλάτι, το τυρί ρικότα, την παρμεζάνα και το αυγό.
- Χώρισε το μείγμα στα 10 λαζάνια και “ρόλαρε” τα ζυμαρικά με προσοχή για να χυθεί η γέμιση.
- Τοποθέτησέ τα στο ταψί, πρόσθεσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τη μοτσαρέλα.
- Ψήσε για 40 λεπτά.
- Κάθε ρολάρι αντιστοιχεί σε μια μερίδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ