Είσαι κι εσύ από εκείνες που δεν τρελαίνονται για τα όσπρια; Το ξέρεις όμως πως πρέπει να τα βάλεις στο τραπέζι σου για το καλό σου. Να μια πικάντικη ιδέα για να τα καταφέρεις. Ανακαλύψαμε τη λαχταριστή συνταγή και στην παρουσιάζουμε.
[Πηγή]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. σαλάμι Λευκάδος
- ½ λίτρο τομάτες κονκασέ
- 2 φρέσκιες τομάτες
- 1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Moύλιασε τα φασόλια από το βράδυ, ώστε την επόμενη ημέρα να τα σουρώσεις και να τα βράσεις μαζί με ένα κρεμμύδι.
- Ψιλόκοψε το άλλο κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σόταρέ τα σε ελαιόλαδo
- Πρόσθεσε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και μια πρέζα ζάχαρη, και άφησε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει
- Ξεφλούδισε και κόψε σε κυβάκια τις φρέσκιες τομάτες, το σαλάμι και τις πιπεριές Φλωρίνης, και σόταρε τα δύο τελευταία σε ένα ξεχωριστό σκεύος
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη και, μόλις το σαλάμι και οι πιπεριές καραμελώσουν, σβήσε με το ξύδι, πρόσθεσε φρέσκια τομάτα, σκέπασέ τα και χαμήλωσε τη φωτιά
- Σούρωσε τα βρασμένα φασόλια γίγαντες κρατώντας ένα φλιτζάνι από το ζωμό τους και τοποθέτησέ τα σε μια γάστρα μαζί με τη σάλτσα τομάτας και λίγο από το ζωμό τους
- Σκέπασε τη γάστρα και βάλ’ τη στο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Στο τέλος προσθέτεις το σαλάμι με τη φρέσκια τομάτα και φουρνίζεις τα φασόλια γίγαντες με σαλάμι αέρος για 5 λεπτά χωρίς καπάκι
- Για το σερβίρισμα, πρόσθεσε μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και τσιπς σαλαμιού, που θα φτιάξεις κόβοντας το σαλάμι σε ψιλές φέτες και ψήνοντάς τες για 5 λεπτά στους 180°C ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με ένα σκεύος να τις πιέζει.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ