Ένας γευστικός τρόπος να βγάλεις τα όσπρια από το ντουλάπι το καλοκαίρι. Ρεβύθια, σπανάκι, κόλιαντρο και άλλα μυρωδικά θα κάνουν τη σαλάτα σου γευστική και απολαυστική. Άλλη μια συνταγή που βρήκαμε στην πιο γευστική μπλογκόσφαιρεα.
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβύθια, στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Το χυμό από 2 μικρά lime
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το σπανάκι σε πολύ μικρά κομματάκια και ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ρεβύθια. Συμπλήρωσε το κρεμμύδι και ανακάτεψε
- Σε ένα μπλέντερ βάλε το χυμό Lime, το κόλιαντρο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το κύμινο με το ελαιόλαδο. Λιώσε να γίνει μια ομοιμόρφη κρέμα
- Περίχυσε τα ρεβύθια σου και αλατοπιπέρωσε. Ανακίνησε καλά να καλυφθούν όλα τα όσπρια και άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10 λεπτά
- Σέρβιρε
Tip
Φυσικά θα μουλιάσεις τα ρεβύθια σου από την προηγούμενη. Μπορείς να τα βράσεις πολύ λιγότερο (μόλις 15 λεπτα) αν θέλεις να κρατάνε λίγο στο δόντι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ