Τα όσπρια σε σούπα δίνουν ένα υπέροχο δυναμωτικό γεύμα ειδικά τα κουκιά που συνήθως τα αποφεύγουμε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 4 σκελίδες σκόρδο
- μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.γλυκού κύμινο
- μισή κ.γλυκού κοπανισμένο κόλιανδρο ξερό
- 1/4 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών
- 1 κονσέρβα ντοματάκια λιωμένα
- 8 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με λιγότερο αλάτι
- 1,5 φλιτζ. ξερά κουκιά ξεματισμένα
- 1/4 φλιτζ. καστανό ρύζι
- 1/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπα το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μίξερ να πολτοποιηθούν ελαφρά.
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σόταρε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μίγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε μέχρι τα κρεμμύδια να καφετίσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ντοματάκια και βράσε μέχρι το μίγμα σου να είναι σαν μαρμελάδα, περίπου για 5 λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό και άφησε να πάρει βράση.
- Πρόσθεσε τα κουκιά και χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο ώστε να σιγοβράζουν με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, για περίπου 20 λεπτά.
- Ρίξε το ρύζι και σιγόβρασε για άλλα 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κουκιά και ρύζι.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.
- Γάρνιρε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι και φιστίκια.
Tip
Η σούπα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο αφού κρυώσει έως και 5 μέρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ