Κάνε διαφορετικούς ρεβυθοκεφτέδες ή διαφορετικούς κολοκυθοκεφτέδες (όπως θέλεις πες τους) και σέβριρε με μια πικάντικη σαλτσούλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
- μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζ. τριμμένο κολοκυθάκι
- μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό κουτ. γλυκού αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Λιώσε τα ρεβύθια στο μούλτι να σχηματίσουν ένα σφιχτό πολτό.
- Βάλε τον πολτό σε μπολ και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.
- Με καθαρά χέρια ανακάτεψε καλά και σχημάτισε 10 μπιφτέκια. Άφησέ τα στην άκρη.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Αλεύρωσε απαλά κάθε μπιφτέκι από όλες τις πλευρές.
- Βάλε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάλε ανά 3-4 τα μπιφτέκια και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά).
- Βάλε τα μπιφτέκια σε ταψί και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα για 10-15 λεπτά.
- Σέρβιρε με μαρμελάδα κρεμμυδιού ή σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Tip
Κάνε κλικ και δες τη συνταγή για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού και το τζατζίκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ