Αυτό το φακόρυζο φούρνου τα έχει όλα! Και ρύζι και όσπριο και μανιτάρια και αυγό και τυρί! Δοκίμασέ το και πείσε τους πάντες ότι τα όσπρια έχουν ενδιαφέρον!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο +λίγο ακόμη για το πυρέξ
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450 γραμμ. φρέσκα, καφέ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζ.+2 κ.σούπας τριμμένο πεκορίνο
- 4 φλιτζ. μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι
- 2,5 φλιτζ. βρασμένες φακές
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθέρμανέ τον στους 180 βαθμούς.
- Λάδωσε ένα μέτριο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο.
- Ζέστανε τις 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωτάρισε το κρεμμύδι μέχρι σχεδόν να καραμελίσει, για 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας να μην καεί.
- Δυνάμωσε τη φωτιά και ρίξε τα μανιτάρια.
- Αλατοπιπέρωσε και σωτάρισε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να καφετίσουν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Βγάλε από τη φωτιά το τηγάνι.
- Χτύπα μαζί το γάλα, τα αυγά και το 1 φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε το ρύζι, τις φακές, τα μανιτάρια και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.
- Βάλε το μίγμα στο πυρέξ και στρώσε το.
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο τυρί ομοιόμορφα.
- Σκέπασε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15 λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω το φαγητό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ