Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του μωρού σου και ένας από τους συμμάχους σου, όταν θες το μωράκι σου να μείνει ήσυχο, αλλά δυσκολεύεσαι να το πετύχεις με άλλους τρόπους. Η πιπίλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μίας νέας μαμάς. Όπως το μωρό σου, έτσι και η πιπίλα χρειάζεται τη δική της φροντίδα. Για αυτό, σήμερα, σου συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να το κάνεις σωστά. Ιδού!
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Οι πιπίλες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) αυτές που μπαίνουν στο μπιμπερό, β) αυτές που μπαίνουν σαν αξεσουάρ στο στόμα του μωρού για παρηγοριά. Επίσης, το υλικό από το οποίο αποτελούνται οι πιπίλες είναι δύο ειδών: σιλικόνη και καουτσούκ. Όσον αφορά το σχήμα της πιπίλας μπορεί να είναι ανατομικό ή σαν σταγόνα. Η απόφαση για το ποια πιπίλα θα διαλέξετε είναι καθαρά δική σου. Εφόσον, η ποιότητά τους είναι ελεγμένη η καλύτερη πιπίλα τελικά είναι αυτή που “πιάνει” το μωρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η φροντίδα και η καθαριότητα της πιπίλας. Δες πώς θα το κάνεις σωστά!
1. Αν το μωρό είναι κάτω από 4 μηνών τότε πρέπει να αποστειρώνετε τις πιπίλες με νερό που βράζει στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά συνεχόμενου βρασμού. Οι πιπίλες των μπιμπερό πρέπει να αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση. Οι πιπίλες παρηγοριάς τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα και τις προστατεύουμε στο κουτάκι τους.
2. Μετά τους 4 μήνες τις πλένουμε πολύ καλά με οικολογικό απορρυπαντικό και μία βούρτσα χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστείρωσή τους.
3. Καλό είναι να πετάτε τις πιπίλες που φαίνονται φθαρμένες ή αλλιώς τις αλλάζετε κάθε 1-2 μήνες. Έτσι, γλιτώνεις το μωρό σου από τραυματισμούς και μικρά ατυχήματα.
4. Οι πιπίλες παρηγοριάς είναι βασική αιτία μετάδοσης μικροβίων στο στόμα του μωρού και συχνά προκαλούν ορθοδοντικά προβλήματα αν παρατείνεται η χρήση τους πάνω από δύο χρόνια. Γι’ αυτό αρχίζει η προσπάθεια να την κόψετε μετά τον πρώτο χρόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ