Λαχταριστά φαλάφελ με ρεβίθια και λιναρόσπορο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρεβίθια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. κόλιανδρος
- 1/4 φλ. μαϊντανός
- 1/4 φλ. λιναρόσπορος
- 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/4 κ, γλυκού μπούκοβο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό, αφού τα έχεις “μουσκέψει” για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
- Στο πλέντερ πρόσθεσε το σκόρδο και τα βρασμένα ρεβίθια, εκτός από 1/4 της κούπας όσπρια που θα κρατήσεις για αργότερα.
- Μόλις ανακατευτούν, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μπωλ και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα ρεβίθια, το λιναρόσπορο, το ψωμί, το κύμινο, το μπούκοβο και το αλάτι.
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σχημάτισε με τα χέρια σου τους κεφτέδες και ψησ’ τους σε μεσαία προς δυνταή φωτιά για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα και αραβικές πίτες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ