Λαχταριστό και γρήγορο πιάτο με ανοιξιάτικα αρώματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¾ φλ. ντοματίνια κομμένα
- 5 ματσάκια baby σπανάκι
- 8 φύλλα βασιλικού
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- χυμός από ½ λεμόνι
- 500 gr βρασμένα φασόλια
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλάκια λάδι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πέντε με επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και τσιγάρισε για μισό λεπτό ακόμη.
- Ρίξε στο τηγάνι και τα ντοματίνια και μόλις απορροφηθούν τα υγρά, πρόσθεσε και το σπανάκι και μαγείρεψε μέχρι να «μαραγκιάσει».
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα βραστά φασόλια (κονσέρβα) και τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε να βράσει για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του ζωμού.
- Ρίξε και τον βασιλικό λεπτοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σβήσε τη φωτιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ