Χυλωμένες πράσινες φακές με ντομάτα και τραγανό μπρόκολο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 1/2 φλ. πράσινες φακές
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου (+ έξτρα αν χρειαστεί)
- 1 μεγάλο ματσάκι μπρόκολο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσέ το.
- Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε και τις φακές στην κατσαρόλα μαζί με τον ντοματοπελτέ και λίγο από το ζωμό.
- Ανέβασε τη θερμοκρασία και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και συνέχισε να κάνεις την ίδια θερμοκρασία μέχρι να βράσουν οι φακές για 30 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε το μπρόκολο να βράσει για περίπου τρία λεπτά.
- Σούρωσέ το, στέγνωσε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο σε φέτες και πρόσθεσε το μπρόκολο να σοταριστεί με αλατοπίπερο για τρία λεπτά.
- Ρίξε την ψιλοκομμένη ντομάτα στις φακές και συνέχισε το βράσιμο για τρία λεπτά, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, μαζί με τον βασιλικό.
- Σέρβιρε με το σοταρισμένο μπρόκολο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ