Δεν είναι μελομακάρονα, είναι όμως παραδοσιακά. Είναι γεμιστά με καρύδι και αρωματική κανέλα και σιροπιασμένα με απολαυστικό μέλι! Οι παλιές νοικοκυρές τα στόλιζαν με ένα τσιμπιδάκι, με το οποίο έφτιαχναν αυτά τα περίτεχνα σχέδια-κέντημα πάνω στο γλυκό. Και… merry christmas!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 2 κ.σ κανέλα
- 1 κ.σ γαρύφαλο
- 2 κ.σ ζάχαρη
- Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι
- Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε
- Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης
- Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα
- Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα
- Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
- Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί
- Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ