Είναι μια ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Ειδικά αν λατρεύεις την γεύση από τα παντζάρια που ξεκινούν σιγά, σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Ο Ηλίας Μαμαλάκης δανείζεται από το κόκκινο του γλυκού παντζαριού για να δώσει χρώμα στο ρεβεγιόν σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό παντζάρια
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ ζάχαρη σκούρα
- 4 κ. σ ξίδι
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα πράσινα φύλλα με από τα παντάζεια, πλύνε τους βολβούς και βράσε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου
- Άφησε τα να κρυώσουν, ξεφλούδισέ τα και κόψε σε ροδέλες
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλι κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Άφού ζεσταθούν καλά πρόσθεσε τις ροδέλες παντζάρια
- Σόταρε ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα
- Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πασπάλισε με τη μαύρη ζάχαρη. Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη
- Σβήσε με το ξίδι και ανακάτεψε ζωηρά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ