Ρολό από φιλέτο αρνίσιου λαιμού με υπέροχη γέμιση από φασόλια κανελίνι. Μια εναλλακτική πρόταση για να κάνεις Χριστούγεννα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 800 γρ. φασόλια κανελίνι σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. σγουρό σκούρο κάλε
- 1.2 κιλά αρνίσιο λαιμό καθαρισμένο και χτυπημένο να ανοίξει σε σχήμα 15x30cm και περίπου 2 εκατοστά παχύ. Η ποσότητα θα βγάλει περισσότερα του ενός κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC
- Zέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και αρωμάτισε με το σκόρδο και το δενδρολίβανο για 2-3 λεπτά
- Αφού πάρει χρώμα το σκορδάκι πρόσθεσε τα φασόλια και συνέχισε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά
- Πρόσθεσε τα φουντούκια και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε το μείγμα ελαφρά με ένα πιρούνι και βγάλε σε ένα πιάτο να κρυώσει
- Βράσε το κάλε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, στράγγιξε και άφησε να κρυώσει αρκετά να μπορείς να το πιάσεις. Πίεσε τα φύλλα να φύγουν τα επιπλέον υγρά
- Βάλε κάθε φιλέτο από το αρνίσιο κρέας σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αλατοπιπέρωσε
- Άπλωσε τα φύλα του κάλε σε κάθε ένα από τα φιλέτα και μοίρασε την γέμιση με τα φασόλια σε κάθε ένα από αυτά
- Βρέξε τα χέρια σου ελαφρά και πίεσε τη γέμιση να δημιουργήσει ένα στρώμα
- Ξεκίνα από τη στενή πλευρά του φιλέτου και τύλιξε το κρέας χρησιμοποιώντας και τη λαδόκολλα για οδηγό. Τύλιξε σφιχτά να πάρεις ένα ρολό
- Αφαίρεσε τη λαδόκολλα και δέσε το ρολό με σπάγγο σε 3-4 σημεία
- Βάλε τα ρολάκια σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ψηλά να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Βγάλε από το φούρνο και τύλιξε με αλουμινόχαρτο
- Άφησε τα ρολάκια στην άκρη για δέκα λεπτά και σέρβιρε κόβοντας το ρολό σε φετούλες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ