Buche De Noel

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο κορμός των Χριστουγέννων. Γαλλικό παραδοσιακό γλυκό… την εποχή που το ηλεκτρικό ήταν ακόμη στη σφαίρα της φαντασίας, οι οικογένειες στην Ευρώπη διάλεγαν το πιο μεγάλο κούτσουρο για το τζάκι. Η παράδοση ήθελε το ξύλο αυτό να σιγοκαίει όλο το βράδι των Χριστουγέννων στη φωτιά! Σήμερα αυτή η παράδοση έγινε αφράτο γλυκό! Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Συστατικά

  • Για τον κορμό: 100γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
  • Για την κρέμα: 100γρ. ζάχαρη σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. νερό
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100  γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 2 ml λικέρ καφέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τον κορμό: Χτύπησε τους κρόκους των 4 αυγών  (κράτησε τα ασπράδια) με τη ζάχαρη και το φακελάκι με την αρωματισμένη με βανίλια να αφρατέψει
  • Πρόσθεσε ένα ολόκληρο αυγό και ανακάτεψε για λίγα λεπτά με μια σπάτουλα
  • Πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι να αναμειχθεί με το μείγμα των αυγών
  • Χτύπησε τα ασπράδια από τα 4 αυγά να γίνουν αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσέ την απαλά στο μείγμα σου
  • Στρώσε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη και άπλωσε την ζύμη εκεί
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και τούμπαρε σε κρύα επιφάνεια, χωρίς να αφαιρέσεις τη λαδόκολλα και σκεπάζοντας με μια πετσέτα
  • Για την κρέμα: Λιώσε τη ζάχαρη στο νερό σε χαμηλή φωτιά. Γύρισε το σιρόπι απαλά στα ασπράδια ανακατεύοντας ζωιρά με σύρμα, ώσπου να κρυώσει τελείως
  • Πρόσθεσε το βούτυρο τριμμένο και ανακάτεψε να πάρεις μια λεία κρέμα. Μοίρασε την κρέμα σε δύο μέρη
  • Αρωμάτισε το ένα μπολ με την κρέμα με καφέ και το άλλο με τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • Αφαίρεσε τη λαδόκολλα από το γλυκό και άλειψε την επιφάνεια με την κρέμα καφέ. Τύλιξε κατά μήκος σε κορμό
  • Κάλυψε τον κορμό τώρα με την κρέμα σοκολάτα και σχεδίασε τις γραμμές του φλοιού ενός δέντρου με ένα πιρούνι.
  • Μπορείς να διακοσμήσεις με διάφορα υλικά, όπως ζαχαρόπαστα σε πράσινο χρώμα για φύλλα γκι, marshmallows για μανιταράκια κτλ

Tip

Πρέπει η ζύμη να είναι πολύ λεπτή και να μην αργήσεις πολύ να την τυλίξεις (έχοντας ίσως έτοιμη την κρέμα) για αν μπορέσεις να την τυλίξεις χωρίς να σπάσει!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164