Κάποες φορές πρέπει να γίνει δημιουργική για να απολαμβάνεις κάποια γλυκάκια χωρίς τύψεις και ενοχές. Τι θα έλεγες για μακαρόν χωρίς γέμιση; Αφράτα, νόστιμα και απολαυστικά…
50 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη
- 5 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Αποξηραμένα cranberries ψιλοκομμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό αρωματισμένο με κανέλα και γαρίφαλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 90oC
- Βάλε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το αμύγδαλο σε έναν επεξεργαστή και χτύπησε να γίνει σκόνη. Όσο πιο καλά είναι κομμένο το αμύγδαλο τόσο πιο αφράτο αποτέλεσμα θα έχεις. Ανάμειξε όλη τη ζάχαρη με το αλεύρι αμυγδάλου που μόλις χτύπησες
- Χτύπησε τα ασπράδια σε καθαρό και στεγνό μπολ μέχρι να πάρεις μια σφιχτή μαρέγκα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη σιγά, σιγά
- Ρίξε τη ζάχαρη με το αλεύρι στο μείγμα σε δύο δόσεις. Ανακάτευε πολύ απαλά να διατηρήσεις τον όγκο. Πριν προσθέσεις τη δεύτερη δόση ρίξε τα cranberries στραγγισμένα από το νερό τους. Συμπλήρωσε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακάτεψε πολύ απαλά χωρίς να κουράσεις το μείγμα
- Γέμισε ένα κορνέ και κόψε στρογγυλά μαρεγκάκια σε λαδόκολλα. Θα χρειαστείς δύο λαμαρίνες περίπου ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψεις τα μακαρόν
- Ψήσε τα μακαρόν για 5′ λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Ανέβασε τη θερμοκρασία στους 190oC και αφού σιγουρευτείς ότι έχει ζεσταθεί ο φούρνος αρκετά βάλε πάλι τα μακαρόν για 7-8 λεπτά ακόμη
- Βγάλε και άφησε να κρυώσουν. Αν δυσκολεύεσαι να τα ξεκολλήσεις από τη λαδόκολλα, χρησιμοποιήσε μια σταγόνα νερό κάτω από κάθε μακαρόν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ