Εύκολη, ελαφριά και εντυπωσιακή για το τραπέζι του ρεβεγιόν! Μπορεί να μην συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό η σούπα είναι η πρώτη επιλογή για πρώτο πιάτο! Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις έτσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ντομάτες ψημένες για 10-15 λεπτά στον ατμό
- 1 φλιτζάνι του καφέ τοματοχυμό
- 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψητές (δες πως στην προτεροιμασία)
- 1 σέλερι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μέτριο καροτάκι
- 2 φλιτζάνια γάλα 2%
- 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερού με κύβο λαχανικών)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξερό κόλιαντρο & δεντρολίβανο
- Τριμμένο κύμινο
- Πιπέρι Καγιέν
- Λίγο ταμπάσκο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στρώσε τις πιπεριές φλωρίνης σε ταψάκι και ψήσε στο γκριλ του φούρνου με λίγο ελαιόλαδο. Άφησε να μαλακώσουν και να μαυρίσει καλά η φλούδα τους
- Βγάλε από το φούρνο και καθάρισέ τες. Αφαίρεσε και τα σποράκια και κόψε σε λωρίδες
- Όσο ψήνονται οι πιπεριές καθάρισε το κρεμμύδι, το καρότο, τα σκόρδα και ψιλόκοψε μαζί με το σέλερι (περισσότερο λευκό μέρος)
- Σόταρε λίγο το κρεμμύδι με το σέλερι και πρόσθεσε με όλα τα λαχανικά και τη μισή ποσότητα ζωμού στην κατσαρόλα
- Πρόσυεσε όλα τα μυρωδικά σου και άφησε σκεπασμένο να σιγοβράσει
- Λιώσε την πιπεριά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και κράτησε τον πολτό στην άκρη
- Αφού μαλακώσουν και ψηθούν τα λαχανικά σου στην κατσαρόλα στράγγιξε, κρατώντας τον ζωμό
- Λιώσε σε δόσεις σε ένα μπλέντερ τα λαχανικά σου μαζί με λίγο από τον πουρέ πιπεριάς και με τη βοήθεια του υπόλοιπου ζωμού. Άφησε την πολτοποιημένη σούπα να σιγοβράσει
- Λιώσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο νερό και ρίξε μέσα στη σούπα σου. Συμπλήρωσε 3/4 χλιαρό νερό ακόμη και ανακάτευε συνεχόμενα
- Στο τέλος πρόθεσε και το γάλα και άφησε μερικά ακόμη λεπτά να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα
- Σέρβιρε με λίγο πιπέρι καγιέν
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ