Αυτά τα μελομακάρονα είναι με άκρως υγιεινά υλικά αλλά να θυμάσαι πάντα ότι η ποσότητα παχαίνει! Επίσης μπορείς πάντα να μην τα μελώσεις για να λιγοστέψεις τις θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 4 (περίπου) φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κουτ.γλ. μπείκιν πάουντερ
- 1 φλιτζ. χυμός από πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 κουτ.σούπας κανέλα
- 1 φλιτζ. μέλι
- 1 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 1 ποτήρι καρυδόψιχα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανάμιξε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Ρίξε την κανέλα, το ξύσμα και το γαρύφαλλο.
- Διάλυσε τη σόδα στον χυμό και ρίξε το στο μείγμα Ανακάτεψε καλά με μίξερ χειρός
- Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
- Πλάσε σε μελομακάρονα και άπλωσέ τα σε λαμαρίνα.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό, το μέλι, τη φλούδα, τη ζάχαρη και τα ξυλαράκια κανέλας.
- Σιγόβρασε να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι και αφαίρεσε τα ξυλαράκια και τη φλούδα.
- Βγάλε τα μελομακάρονα και βούτηξέ τα στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
- Βάλε τα σε πιατέλα.
- Πασπαλισε με καρυδόψιχα.
Tip
Τα μελομακάρονά σου καλό είναι να μην είναι καυτά όταν τα βάλεις στο σιρόπι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ