Παραδοσιακές Φακές Orac

1 Ώρα και 10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ενισχύουν απόλυτα το ανοσοποιητικό σύστημα για αυτό άλλωστε η συνταγή έχει πολύ υψηλή απόδοση σε μονάδες ORAC, που τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ειδικά το χειμώνα!  Η υψηλότατη διατροφική αξία της συνταγής ολοκληρώνεται με το αυξημένο περιεχόμενο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που παρέχουν απόλυτη προστασία στο γαστρεντερικό σύστημα!

Μονάδες Orac 6.625

Συστατικά

  • 400 γρ. φακές μέτριες ή ψιλές
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 120 γρ. κρουτόν ολικής άλεσης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε τις φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει καλά και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
  • Σουρώνουμε τις φακές, πετάμε το νερό που τις βράσαμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό από τη βρύση και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τις σκεπάζει
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, τη ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη, τα φύλλα της δάφνης, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το σκόρδο
  • Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη λιώσουν.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και πετάμε τα φύλλα της δάφνης.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα για σούπα ή μπολ και συνοδεύουμε με τα κρουτόν, τα οποία είτε σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο είτε προσφέρουμε ξεχωριστά σε μπολ.

Tip

To καρότο στις φακές βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Μπορεί να προσθέσει τριμμένο ή σε ροδελίτσες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164