Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εναλλακτική γευστική πρόταση με καστανό ρύζι προκειμένου να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας σπανακόρυζο! Το καστανό ρύζι διαθέτει αυξημένη διατροφική αξία και μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πλουσιότατο σε βιταμίνες Α (β-καροτένιο), Β1, Β2, και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μεταβολική λειτουργία.

Mονάδες Orac 8143

Συστατικά

  • 2 κιλά φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ. καστανό ρύζι
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια
  • 1κ.σ. ντοματοπελτέ(προαιρετικά)
  • Aλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει δύο με τρεις βράσεις.
  • Το στραγγίζουμε καλά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το κάνουμε μια μάζα που την κόβουμε με μαχαίρι σε 3 έως 4 κομμάτια και την αφήνουμε κατά μέρος
  • Αχνίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με νερό, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν και αυτά
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο με λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το ανάλογο αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε
  • Όταν το σπανάκι μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό του ενός λεμονιού.
  • Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Αδειάζουμε το σπανακόρυζο σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε, διακοσμώντας με το δεύτερο λεμόνι, κομμένο σε φετούλες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164