Εναλλακτική γευστική πρόταση με καστανό ρύζι προκειμένου να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας σπανακόρυζο! Το καστανό ρύζι διαθέτει αυξημένη διατροφική αξία και μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πλουσιότατο σε βιταμίνες Α (β-καροτένιο), Β1, Β2, και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μεταβολική λειτουργία.
Mονάδες Orac 8143
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. καστανό ρύζι
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- 1κ.σ. ντοματοπελτέ(προαιρετικά)
- Aλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει δύο με τρεις βράσεις.
- Το στραγγίζουμε καλά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το κάνουμε μια μάζα που την κόβουμε με μαχαίρι σε 3 έως 4 κομμάτια και την αφήνουμε κατά μέρος
- Αχνίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με νερό, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν και αυτά
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο με λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το ανάλογο αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε
- Όταν το σπανάκι μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό του ενός λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αδειάζουμε το σπανακόρυζο σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε, διακοσμώντας με το δεύτερο λεμόνι, κομμένο σε φετούλες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ