Μην πετάξεις το χαλβά… κάν’ τον λιώμα! Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μεταμόρφωνες τον χαλβά σε βελούδινη μους από κακάο; Δες τη συνταγή εδώ και εντυπωσίασε με ελάχιστα χρήματα! Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με κακάο
- 125 γρ. κακάο σε σκόνη
- 2-3 κουταλιές κονιάκ
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 1 βανίλια
- Σμέουρα ή κεράσάκια για το γαρβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πάρεις μια σφιχτή σαντιγί
- Χτύπησε τον χαλβά στο μίξερ να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια βάλε το κονιάκ, το κακάο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα
- Συμπλήρωσε την σαντιγί στον χαλβα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, να κρατήσεις την απαλή αφράτη υφή της
- Μοίρασε σε ποτηράκια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο να σφίξει
- Σέρβιρε με τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ