Οι φράουλες είανι στην καλύτερη τους εποχή – αλλά και στην πιο συμφέρουσα τιμή! Συνδύασέ τες με φρέσκο δροσερό τυράκι Ricotta και γάρνιρε με μια ξεχωριστή σος από μπαλσάμικο ξίδι. Μην σε τρομάζει ο… πειραματισμός ξιδιού στα γλυκά! Είναι απολαυστικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τυρί ricotta
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- 1 1/2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 16 φράουλες πλυμένες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το τυρί στο μπολ του μίξερ και πρόσθεσε το μέλι και τη βανίλια
- Ανακάτεψε για περίπου 1 λεπτό να γίνει ομοιόμορφο και μαλακό. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ανακάτεψε τη ζάχαρη με το μπαλσάμικο ξίδι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη
- Άφησε το μείγμα να πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε για 3 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει τελείως. Ανάμειξε μαζί με τις φράουλες και το βασιλικό
- Μοίρασε σε 4 ίσα μέρη και πρόσθεσε από πάνω με την ricotta παγωμένη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ