Γιατί το φίνο και gourmet δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και ακριβό. Ετοίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο από φουαντρέ γαλοπούλα και συνόδευσέ το με δαμάσκηνα και μήλα.
ΚΟΣΤΟΣ: 4 €/μερίδα
280 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες 4 εκατοστών φουαντρέ
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 4 γλυκά κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- Αλάτι, πιπέρι
- 225ml ξηρό λευκό κρασί
- 225 ml χλιαρό νερό με 1 κύβο πουλερικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανς το φούρνο στους 220°C
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε τα κομμάτια του φουαντρέ να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Κράτησε στην άκρη
- Πρόσθεσε στο ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και τα μήλα και πασπάλισε με τη ζάχαρη να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπέρωσε
- Βάλε και πάλι τα φιλετάκια πάνω από τα φρούτα και περίχυσε με το κρασί. Άφησε το φαγητό να πάρει βράσει και αν φύγει το αλκοόλ
- Μετάφερε το φαγητό σε μια γάστρα και ψήσε να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά. Αφού μαλακώσουν καλά τα μήλα και τα δαμάσκηνα βγάλε από το φούρνο
- Μετάφερε όλα σου τα υλικά εκτός από το φουαντρέ σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε σε πουρέ. Κράτησε μερικά φουράκια για γαρνίρισμα.
- Μετάφερε τον πουρέ σε τηγάνι μαζί με τον ζωμό και άφησε να βράσει. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το φουαντρέ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ