Ένα ωραίο πιάτο, κλασική συνταγή της Σαρακοστής… τρυφεροί γίγαντες με λαχανικά στο φούρνο που δένουν και γίνονται γλυκισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ.φασόλια γίγαντες
- 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μέτρια καρότα
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τους γίγαντες σε κρύο νερό να μουλιάσουν από βραδύς
- Στράγγιξε καλά και βράσε σε κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Καλό είναι να ξαφρίζεις με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό στην επιφάνειά του
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και άφησε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον και να μαλακώσουν
- Σούρωσε τους γίγαντες, κρατώντας το νερό για τη συνέχεια
- Καθάρισε και πλύνε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου. Ψιλόκοψέ τα και σόταρε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα
- Συμπλήρωσε και τους γίγαντες και συνέχισε το σοτάρισμα
- Γύρισε όλα τα λαχανικά σε ταψί μαζί με λίγο νερό από τα βρασμένα φασόλια, τα ντοματάκια και φρέσκο ελαιόλαδο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου
Tip
Δεν βράζουν τα φασόλια; Δες τι μπορεις να κάνεις... Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ