Pizza με θαλασσινά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πίτσα με θαλασσινά που θα καλύψει την ανάγκη σου για πίτσα στη Σαρακοστή…

Συστατικά

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση: 1 τόνο σε κονσέρβα
  • 200 γρ. μύδια καθαρισμένα 
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
  • Φυτικό τυρί (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τη μαγιά στο νερό και αφού κοσκινήσεις το αλεύρι ανακάτεψε όλα τα υλικα, λάδι, νερό και αλάτι μαζί
  • Ζύμωσε καλά με τα χέρια σου, σκέπασε με πετσέτα και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει
  • Στράγγιξε τον τόνο στο μεταξύ και κόψε σε κομματάκια
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
  • Στρώσε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάλε από πάνω το μίγμα των θαλασσινών
  • Από πάνω στρώσε τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες με λίγη ρίγανη και τις ελιές σε ροδέλες! Προαιρετικά πρόσθεσε το φυτικό τυρί
  • Ψήσε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά περίπου, να ροδίσει η ζύμη

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164