Μελαχρινή είναι το όνομα του γλυκού που θα σε συνοδεύσει μέχρι το Πάσχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. καρύδια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ baking soda
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 600 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ μπέκιν
- Σιρόπι:1/2 λίτρο νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνα μέλι
- 1 κ.σ χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μπολ όλα τα στερα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίξε όλα τα υγρά υλικά και ένωσε σταδιακά να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
- Άπλωσε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου
- 10 λεπτά πριν το βγάλεις από το φούνο ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν μαζί για 3-4 λεπτά
- Σιρόπιασε αφού κρυώσει το κέικ καλά, με το σιρόπι καυτό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ