Μία παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψεις για τη γλυκιά αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου. Το μήλο τυλίγεται ανάμεσα σε ζύμη κρουασάν και το αποτέλεσμα δικαιώνει ακόμα και τον πιο απαιτητικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα πράσινα μήλα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- 2 συσκευασίες ζύμη για κρουασάν
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι σόδα με lime
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε λεπτές φέτες.
- Ανοίγεις τη ζύμη για τα κρουασάν και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να την κόψεις σωστά και να της δώσεις το κατάλληλο σχήμα. Τοποθετείς εντός κάθε κρουασάν μία μεγάλη ροδέλα μήλου.
- Αρχίζεις και μεταφέρεις τα κρουασανάκια σου προσεκτικά πάνω στο ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις το μείγμα σου έχει σιγοβράσει το περιχύνεις πάνω από τα κρουασανάκια σου ομοιόμορφα.
- Ρίχνεις προσεκτικά τη σόδα περιμετρικά του ταψιού και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Απολαμβάνεις το κάθε κρουασανάκι σου όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ