Πριν τον ύπνο: 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αδυνατίσεις

Το ότι ο ύπνος σε βοηθάει να αδυνατίσεις είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο. Εσύ ηρεμείς, ο οργανισμός σου ξεκουράζεται και το σώμα σου αποβάλλει τις περιττές τοξίνες. Οι ορμόνες που εκκρίνονται όσο τα μάτια σου είναι κλειστά μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις ακόμα και το επίμονο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Άσε τον ύπνο να κάνει τα μαγικά του και εσύ φρόντισε το διάστημα πριν από τον ύπνο. Τι πρέπει να κάνεις για να αδυνατίσεις και να χάσεις κιλά! Για δες…

Κάνε μερικά ροκανίσματα
Το μυϊκό σου σύστημα τρέφεται με το λίπος και κάπως έτσι το “καίει”. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο είναι να κάνεις μερικά ροκανίσματα ακόμα και πάνω στο κρεβάτι. Θα διεγείρεις το μυϊκό σου σύστημα, θα ξυπνήσεις τη διαδικασία καύσης λίπους και σε συνδυασμό με τις ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου θα αποχωριστείς περισσότερες θερμίδες.

Απόλαυσε ένα ζεστό ρόφημα
Είναι διουρητικά, κάτι που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα, εξαφανίζουν τις τοξίνες και το σημαντικότερο: σε χαλαρώνουν. Στην πραγματικότητα, όσο το πράσινο τσαγάκι σου προσφέρει στον οργανισμό σου την απαραίτητη αποτοξίνωση, εσύ ρίχνεις τους ρυθμούς σου και είσαι έτοιμη να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα.

Πιες ένα μικρό σε ποσότητα smoothie
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το πρωτεϊνούχο smoothie και θα σε χορτάσει, αλλά το σημαντικότερο: θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, ο οποίος θα συνεχίσει να “δουλεύει”, ακόμα και όταν εσύ κοιμάσαι. Για να το κάνεις σωστά, φρόντισε να το απολαύσεις τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσεις για ύπνο και σε μικρό ποτηράκι για να μην σου πέσει και βαρύ.

Απόλαυσε τα δημητριακά σου
Η ώρα του παράδοξου! Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά, όσοι απολάμβαναν τα δημητριακά τους σκέτα, χωρίς γάλα και άλλα συστατικά, την επόμενη ημέρα παρατηρούσαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη πιο αδύνατο από πριν. Αιτία; Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ουσιαστικά αντικαθιστούσαν την επιθυμία τους για ψωμί με δημητριακά χωρίς ζάχαρη.

Κάνε το τελευταίο σου γεύμα πικάντικο
Τα μπαχαρικά είναι φίλοι του μεταβολισμού σου. Πρόσθεσε, λοιπόν, λίγο πιπέρι στη σούπα σου. Εσύ θα κοιμάσαι, και ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει καίγοντας όλα όσα πρέπει…

Φάε γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς
Το καλύτερο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις. Θα θεραπεύσει το έντερο σου, αλλά και την κοιλιά σου, η οποία θα απαλλαγεί από το φούσκωμα. Επίσης, δε θα σε “βαρύνει”.

Κλείσε το καλοριφέρ
Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Υγείας στην Αμερική, όσοι κοιμούνται σε ένα χώρο με θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου καίνε κατά τη διάρκεια του ύπνου 10% περισσότερες θερμίδες από όσους κοιμούνται σε πιο ζεστό δωμάτιο. Άσε που οι τιμές είναι και στα ύψη…

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164