To γλυκάκι στη νηστεία πάντα είναι αυτό που σε ταλαιπωρεί. Κι όμως υπάρχουν τόσες και τόσες παραλλαγές γλυκών που δεν χρησιμοποιούν βούτυρο και γαλακτοκομικά ή αυγά που η Σαρακοστή θα είναι σκέτη γλύκα. Δοκίμασε αυτά τα τρουφάκια καρότου και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Θερμίδες 50/Το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. καρότα
- 1 κουταλιά ξύσμα και το χυμό 1 πορτοκαλιού
- 100 γρ καρύδα + Plus λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
- 150 γρ. χαλβά βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα καρότα και βάσε νερό να βράσου και να μαλακώσουν ελαφρά, χωρίς να λιώσουν. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν
- Βάλε τα καρότα με το χυμό πορτοκάλι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποίησε. Τρίψε τον χαλβά ανάμεσα στα χέρια σου και πρόσθεσε στον πουρέ. Ρίξε και την καρύδα και ανακάτεψε καλά.
- Πλάσε μπαλίτσες με το μείγμα – θα δεις αν είναι αρκετά στέρεο ή όχι και αναλόγως μπορείς να διορθώσεις τα υλικά σου, προσθέτωντας λιγη καρύδα ή χαλβά – και κύλισε πάνω σε καρύδα.
- Άφησε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριντ ις σερβίρεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ