Ολόγλυκες τραγανές μπουκιές με γέμιση από ταχίνι, Θρεπτικό και απολαυστικό, θα γίνει το αγαπημένο σου υλικό μέσα στη νηστεία! Ποιος είπε πως όταν νηστεύεις πρέπει να αποχωριστείς τις γλυκιές απολαύσεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 70 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
- Για τη γέμιση: 200 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. σουσάμι
- 60 γρ. μέλι
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να φτιάξεις τη ζύμη: Ρίξε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) όλα τα υλικά και “δούλεψέ” τα μέχρι να ενωθούν και να προκύψει η αμυγδαλόπαστα. Άφησε για λίγο τη ζύμη να “ξεκουραστεί”.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης. Άφησέ τα στην άκρη.
- Άνοιξε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 – 4 χιλ. Με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 – 9 εκ. ή χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ αντίστοιχης διαμέτρου, κόψε δίσκους ζύμης.
- Βάλε στο κέντρο κάθε δίσκου 1 κουταλάκι γλυκού από τη γέμιση και δίπλωσέ το σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
- Πασπάλισε με άχνη και είναι έτοιμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ