Σιμιγδαλένιος χαλβάς

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κανελάτος και γλυκός σπιτικός χαλβάς

Συστατικά

  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • τριμμένη κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 6 φλ. νερό
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε καλά το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις το σιμιγδάλι αρχίσει να σκουραίνει, πρόσθεσε και το αλεύρι χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα.
  • Μόλις το μείγμα σκουρύνει αρκετά, άρχισε με μια κουτάλα να προσθέτεις το σιρόπι λίγο- λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σιρόπι.
  • βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπασέ τη με μια πετσέτα και άφησέ το μείγμα για δέκα λεπτά να κρυώσει.
  • Με μια κουτάλα μετάφερε σιγά- σιγά το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και ξεφόρμαρέ τον σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Πασπάλισε με την κανέλα και τριμμένο καρύδι αν το προτιμάς.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164